BRÆND FOR DET, DU VIL – med det løfte tjekkede drengene i 5.-6. klasse for sidste gang ud fra Varde Kommune s DrengeCamp 2015. De seje, skønne og modige drenge kom i mål med et sandt tigerspring – resultatet er ikke til at tage fejl af. Et resultat på 2,1 læringsår i læsning og 2,4 i matematik, tal & algebra – dertil kommer 7818 læste sider i dansk, 5365 matematikopgaver.

Men mest fantastisk er det kæmpe løft, drengene selv har oplevet på de testede syv karaktertræk, som afspejler deres egen tro på, at de kan og vil. Det er resultater, der er afgørende for drengenes lyst til at lære og for deres fremtidige engagement og succes i skolen.

Samtidig giver det spændende fremtidsperspektiver i skoleverdenen, at vi kan måle samme effekt på langt yngre drenge ift de resultater, vi kender med større udskolingsdrenge fra andre læringscamps.

Jeg besøgte selv DrengeCampen, da drengene havde været der i fire dage. Og for mig var det en meget rørende oplevelse,” siger Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune. 
”På campen mødte jeg 24 drenge, der netop skulle begynde i 5. og 6. klasse, og som hver især allerede havde haft alt for mange dårlige oplevelser med at lære. Men det bemærkelsesværdige var, at mismod var erstattet af gå-på-mod. Drengene var motiverede og var hver især drevet af at vise deres værd,” fortæller Erik Buhl. ”For mig var det tydeligt, at drengene netop havde erfaret, at skole og undervisning også kan give mening for dem.”

Drengene på DrengeCampen har kæmpet, knoklet, besteget bjerge, udfordret sig selv, truffet de kloge valg og SEJRET. Vi er stolte af dem!

 

– Campleder, Anne Mette Hede